Здравейте! При нас има касиер, който си води касова книга и задължително пише ПКО и РКО. А при Вас явно няма. Спорен е въпросът дали трябва да пишете.                                                       
Здравейте, използвам и аз темата. При нас също служителите подписват само фишовете си за да не виждат заплатите на колегите си .

Дали трябва да имам общ РКО за общата сума на заплатите или подписите са достатъчно доказателство, че заплатите са платени и няма нужда да пиша какъвто и да е ордер а директно да си направя осчетоводяването 421/501 .
Здравейте и от мен! При нас работникът се подписва на фиша, който остава при нас. Другият екземпляр даваме на него. А РКО правим за всички заплати, като на РКО на мястото на подписа на получател пишем " На фиша".
Здравейте! Моят отговор на въпроса е, може. Ние имаме 5 магазина, всички си пишат фактурите на кочан. Който си свърши кочана, му даваме следващ. Отделно в офиса, аз издавам от компютър фактури за наеми. Няма как да се спазва обща последователност. Има последователност при мен, на компа и при всеки магазин, но за фирмата общо - не.
Здравейте! Когато изготвям УП пиша името по лична карта на лицето. И при нас е имало такива случаи, Не само българско и турско име може да е разликата, може и лицето да е с друга фамилия от ведомостите. Пишем си УП по лична карта. Но ако искате звъннете до Вашия НОИ да ги питате. Хубав ден!    П.П. Но при нас се познаваме и не искаме документ за идентичност. Кооперацията ни е от 1985 година.
Каквото и да пишем, те си проверяват и не знам защо ги искат тези декларации, даже е незаконно, според мен. Преди няколко години даже ми звъняха, че в системата нямало данни за един от месеците - нещо бях объркал с Д1, добре, че се размина :)
Съгласна съм! Напълно излишно е и според мен и винаги ги питам, докога. Защото аз също ходя и пиша и за себе си такива бележки. Освен, че всичко имат и разпечатват всички вноски за този период, Прилагат ги към документацията. После да има работа за някой друг да ги проверява. Така мисля аз.
Здравейте!  Ако вече не е късно.  Относно бележката, болничните се включват задължително. При нас поне винаги ги проверяват.  Винаги ги записвам.  На този ред   - за периода от ....................... до ....................... времето се включва на основание чл. 13в, ал. 1, т. 1 - 4 КСО*;, записвате от кога до кога е бил болничният. А може и два три да са, всички се вписват, щом има болничен в този период.
Само, ако искате да му изплащате обезщетението по чл. 222, ал. 3, тогава трябва да го освободите. В противен случай не е необходимо.
Ако позволите, дано да съм полезна. Имам си го запазено на компа. Не зная от къде е точно, но е правилно. За трите последователни години.
Да, може да са от двама работодатели. Много често така става.
Здравейте! http://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2135614516 от тук разгледайте чл. 51, т. 2.
Благодаря и аз!  :good:
Здравейте! Може ли в табличката на МОД да включите и Централен кооперативен съюз?
Благодаря, dalila
а дали ще има връщане на част от пенсията, тъй като жената е починала към 20 август?

Със сигурност, няма да се връщат пари. Моят татко почина на 8 число и изплатиха неговата пенсията после на майка ми и на др. наследници.